В първия месец на новото правителство премиерът Николай Денков отговори на

...
В първия месец на новото правителство премиерът Николай Денков отговори на
Коментари Харесай

Денков информирал лично Радев за визитата на Зеленски

В първия месец на новото държавно управление министър председателят Николай Денков отговори на въпроси в обществените мрежи. Именно там той разкри, че Володимир Зеленски ще пристигна в България. Каза още, че е уведомил персонално за това президента Румен Радев.

Съвсем естествено обаче въпросите на хората бяха свързани с хонорари, налози, бъдещето на България в Европа, енергетика и несъмнено войната в Украйна. Премиерът обаче подсети, че след началото на съветската инвазия България беше оповестена за вражеска страна и по тази причина постигането на мир е значимо и за нас.

Заплатите в общинските администрации ще бъдат увеличени с 15%, не се разискват промени в данъчната система, водата в Черно море е чиста, сподели той

В подтекста на напрежението сред президента и новото държавно управление Николай Денков изясни, че през целия месец се е опитвал да успокои връзките с Румен Радев. „ Между другото аз се обадих на президента и му споделих: Ще идва украинският президент Володимир Зеленски, тъй че имайте го поради, решете дали ще се видите с него. Ето това е методът да се търси градивен разговор “, сподели акад. Денков.

Веднага по-късно изявление от президентството обявиха за bTV, че чакат пресслужбата на Министерски съвет, по чиято покана Зеленски идва в България, публично да оповестят визитата.

В центъра на столицата има засилени ограничения за сигурност

Премиерът разяснява и други тематики. В отговор на въпроси от консуматори в обществената мрежа акад. Денков изясни, че при започване на годината е имало интерес от Украйна към неизползваното съоръжение за АЕЦ „ Белене “.

„ Едно от първите неща, които направих в Министерски съвет, е да ревизира този въпрос. Оказа се, че нашето служебно държавно управление не е планувало по дипломатически път - посредством министъра на енергетиката, още веднъж да повдигне тази тематика. Оказа се, че има действителен интерес и това ще бъде обект на договаряния. Това ще стане през днешния ден - ще подпишем меморандум за съдействие в региона на енергетиката с няколко точки. Две или три ще бъдат свързани с нуклеарната енергетика “, изясни министър председателят.

Министър-председателят ще дава отговор на въпроси на жители

А на въпрос застрашена ли е България от войната и от това, че поддържа една от страните, министър председателят отговори по този начин: „ Реална заплаха през днешния ден няма. Но това, за което би трябвало да работим, е да няма заплаха въобще от тук нататък “, сподели още той.

Премиерът Денков беше безапелационен: не вижда опция Русия да завоюва войната, само че значимото е по какъв начин ще завършат възможните мирни договаряния. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР